real estate crisis?!?!

Some prices in real estate from Chicago and you can search for properties with 2 -3 rooms $39,900 also http://www.coldwellbankeronline.com/Property/PropertyDetails.aspx?SearchID=7143237&PropertyID=1148689&RowNum=5412&StateID=19&RegionID=0&IsRegularPS=True
it is a big difference in Romania where they are selling at 45.000 -60.000 euro
3 rooms for one property, also a little big difference between euro and usa dollar,
well real estate crisis?
Hmm, is not that more or less we are comparing a smaller city as Craiova(Romania) with
maybe Chicago(USA) or Stuttgart(Germany)
also the salary difference is way too big, $1.000-2.500 medium USA, 200-400 euro medium Romania so does it take more for market here in Romania to wake up, surely it does, it takes time.

2 comments

  1. Sa-ti zic eu ca de fapt apartamentul ala din link la 39.000$ e de fapt un apartament cu 2 camere (1 bedroom apt. inseamna 1 dormitor plus o sufragerie), care in blocuri de genul sunt destul de mici, gen Romania, sufrageria nefiind asa de mare ca cea din RO. Daca mai pui ca dai si 2000 $ pe an taxe la stat (un salariu mediu cum zici tu) … si ca din punct de vedere LEGAL o familie cu 1 copil nu are voie sa stea in 1 bedroom (sufrageria nu e de dormit cica, si nu oamenii normali nu se risca sa i se ia copilul de protectia sociala pt. o regula absolut normala, poate absurda pt. RO), chichineata de mai sus aflata pe malul lacului ce-i drept, dar intr-o zona de tuciurii care stau pe banii nostrii prin intermediul statului nefacand nimic, si nu-ti vine sa cumperi, ca oricum aici e greu sa inchiriezi “pe persoana fizica”. Ai dreptate, preturile sunt cu mult mai mici fata de RO, gasind apt. ca cel de mai sus la diferenta de 5-6 mii USD si in suburbii, unde leprele au acces mai greu si deci zone cotate foarte bine ca zona de locuit pt. oameni normali. Materialele din care sunt facute “compartimentele” de locuit de 30-35 ani sunt “tehnologia destul de noua” pt. RO, carton cu gips pereti si podea de lemn, de-o auzi pe tuciuria de mai sus cand urla ca din gura de sarpe cand i-o trage unu de zici ca e langa tine, cand incerci sa dormi. Betonul armat, rece, dar bun izolator fonic, si nu scartaie deloc.
    Mai vrei alte diferente?

  2. Calculat la un salariu mediu pe economie, metrul patrat construit ar trebui sa fie de 500-700 euro/mp, si o sa ajunga acolo, din vara se va publica primul raport de statistica al pretului real mp/construit care sunt convins ca o sa loveasca in cei ce mai tin inca de preturile ce existau odata in boom-ul imobiliar ce a fost, dar care a trecut, in curand nu cred ca vor mai fi cresteri asa mari, ci va fi o adjustare a pretului real, legat de “tehnologia destul de noua” pt. RO, carton cu gips pereti, da in blocurile noi construite si in Craiova se foloseste, e mai ieftin, iar la un cutremur mai mare Doamne ajuta, tinand cont ca nu se respecta normele de constructie, se foloseste fier mai putin decat ar trebui, pentru economie sa se faca profit, uitandu-se de cerintele normale, nefiind verificati de nimeni, multe case si blocuri facute pe persoana fizica, am vazut mai multe cartiere rezidentiale asa, a intrat acum putin fiscul in ei, sa plateasca TVA la cei cu mai mult 3-5 tranzactii imobiliare facute, mana de munca e ieftina, salariile sunt mult mai mici decat cele din afara si la pretul locuintelor concuram cu cei din orasele mari din afara, cumva piata trebuie sa regleze pretul, chiar daca se incepuse, dar guvernul a intretinut artificial preturile exagerate prin programul guvernamental Pima Casa,
    1 din 3 romani au intarzieri la plata ratelor conform unei statistici, avem mai multi pensionari decat salariati, s-ar putea sa fim o a doua Grecie, in pragul falimentului si cerem 60.000 euro pe 2 camere? in situatia in care majoritatea romanilor au un salariu mediu mic, nu stiu ce inconstient iti mai face credit, in ultimele 6 luni la toate targurile imobiliare organizate in Bucuresti e pustiu, nu mai e nimeni interesat.
    Legat de SUA, din ce se vede de aici, sunt evacuari masive pentru neplati si licitarea apartamentului, ceea ce la noi cum zic si la stiri se feresc sa faca, si ii mai pasuiesc chiar daca au intarzieri, pe restantieri, am vazut si case date pe 1 dolar cum ziceau in ghetourile din SUA, asta la stiri..poate nu sunt asa degeaba dar din moment ce banca iti scoate la vanzare locuinta si esti deja la a 2, a 3 licitatie, esti la jumatate din pretul de plecare, ceea ce il face atragator fata de pretul normal de care nu te atinti decat daca ai express nevoie cred.
    Sa inteleg ca un roman se descurca bine acolo?

Leave a comment

Your email address will not be published.